Читај ми!

Sirene u Tel Avivu, Hamas ispalio 130 raketa na grad

Nastavljaju se sukobi izraelskih i palestinskih snaga. Iz Gaze su tokom dana ispaljene rakete na grad Aškelon, poginule su dve osobe. Izrael je odgovorio napadima na Gazu. Rojters prenosi da je u tom gradu poginulo najmanje 28 osoba. Hamas saopštio da je ispalio 130 raketa na Tel Aviv, a izraelske vlasti su zatvorile aerodrom u tom gradu.

Drugi dan zaredom nastavljaju se sukobi izraelskih snaga i palestinskog pokreta Hamas. Najozbiljniji sukob od 2019. godine započeo je juče, nakon što su se kod džamije Al Aksa u Jerusalimu sukobili palestinski vernici i izraelska policija.

Izraelske snage su saopštile da su tokom noći izvele vazdušne udare u Pojasu Gaze, pošto su palestinski militanti nastavili da raketiraju izraelska naselja, u sukobu koji je eskalirao juče. 

U jutrošnjoj izjavi čelnik Hamasa Ismail Hanije rekao je da će se raketni napadi nastaviti, sve dok Izrael ne zaustavi "akcije terorizma i nasilja" u Jerusalimu, kod džamije Al Aksa.

Palestinski lekari tvrde da je najmanje dvadesetoro ljudi, uključujući decu, ubijeno u napadima, dok tamošnji Crveni polumesec navodi da je stotine Palestinaca povređeno u sukobima na Hramovnoj gori.

Izraelska vojska je saopštila da su 15 ubijenih bili militanti, a da je šest izraelskih civila ranjeno u jutrošnjim raketnim napadima palestinskih snaga.

Tokom popodneva, rakete, koje su ispaljene iz oblasti Gaze, pogodile su grad Aškelon i tom prilikom su poginule dve žene.

"Nećemo tolerisati napade na našu teritoriju, na naš glavni grad, naše građane i vojnike. Ko god nas napadne, platiće skupo", poručuje izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Zemlje širom sveta apeluju na smanjivanje tenzija na obe strane, među kojima SAD, Evropska unija i Velika Britanija.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво