Читај ми!

Al Kaida ponovo preti: Rat protiv SAD se nastavlja na svim frontovima

U nedelju se navršava deset godina otkako je Osama bin Laden, organizator terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine, ubijen u akciji američkih specijalnih snaga, unutar utvrđenja u pakistanskom vojnom koledžu Abotabadu, ali Al Kaida, teroristička organizacija na čijem je čelu bio, preti novim napadima. Zvaničnik Al Kaide je u intervjuu za Si-En-En poručio da se rat protiv SAD nastavlja na svim frontovima.

Rat Amerike protiv terorizma ulazi u novu fazu, pošto je predsednik SAD Džozef Bajden najavio povlačenje svih američkih trupa iz Avganistana do 20. godišnjice terorističkog napada u Njujorku 11. septembra 2001, prenosi Si-En-En.

U ekskluzivnom intervjuu, koji je Si-En-En obavio putem posrednika, zvaničnik Al Kaide je poručio da će se "rat protiv SAD nastaviti na svim frontovima ukoliko se u potpunosti ne povuku iz islamskog sveta".

Ranije su, kako navodi Si-En-En, iz Al Kaide izbegavali da direktno odgovaraju na pitanja, već su se krili iza sopstvene propagande. Nije jasno zbog čega su se sada odlučili na razgovor.

Stručnjak za terorizam i urednik Si-Ti-Si Senšela Pol Krikšank, koji je analizirao odgovore Al Kaide, kaže da je moguće da su podstaknuti Bajdenovim povlačenjem trupa iz Avganistana, ali da je isto tako moguće da žele da skrenu pažnju sa nedavnih brojnih gubitaka.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво