Читај ми!

Hrvatski predsednik i premijer u nadmetanju "čiji je veći"

Zašto malo ko veruje da je noćašnja objava predsednika Hrvatske novinarska šala, čak i kada vikente "aprilililili".

Kako napraviti prvoaprilsku šalu u medijima na koju će mnogi da nasednu? Danas recept deluje jednostavno, a primenio ga je hrvatski portal Indeks – samo je potrebno nadovezati se na neku realnu priču.

U svetlu verbalnog rata između predsednika Hrvatske Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, na 1. april Indeks objavljuje vest u kojoj navodi da je Zoran Milanović poručio Plenkoviću da on kao mladi diplomata nikada nije okrenuo turu, nego, "kada bi došao njegov red, otišao bi u toalet".

U vesti se, posle prigodnog uvoda, navodi i citat: "Sakrio se u Banske dvore, prepao se kao herojski zec koji bi htio biti nilski konj. Ajde, Plenkoviću, dođi da izmjerimo čiji je veći. Možeš povesti i Njonju, ionako mu fali sunca. Slobodno zbroji i njegov".

Ističe se da je hrvatski predsednik to napisao na Fejsbuk profilu nešto iza ponoći i uz vest je postavljen skrinšot navodnog Milanovićevog zvaničnog verifikovanog profila.

Međutim, kada se ode na njegov profil, te objave nema. A mediji u regionu su preneli vest, koja bi im pre samo mesec dana sigurno zvučala čudno. Doduše, mediji u Hrvatskoj uglavnom nisu, ali je na društvenim mrežama postalo zabavno.

Nažalost, polemika hrvatskog predsednika i premijera je odavno prešla granice pristojnosti, a javnost sve posmatra s nevericom.

Dok rasprave među političarima nisu retkost, izbor reči deluje neverovatno, čak i za prostore Balkana.

Milanović je juče za Plenkovića rekao da je "nilski konj" sa "opakom naravi", dok je za sebe rekao da je soko. Plenković mu je odgovorio: "Ja ću danas odlučiti da se ne bavimo basnama, odustaću od odgovora lepotanu s Pantovčaka".

Milanović je ranije izneo uvrede i na račun Milorada Pupovca koga je u porukama nazvao "bijednikom" i optužio ga za nemoralno sticanje nekretnina. Poručio mu je i da bi se na njegovom mestu ubio.

Kasnije je za Pupovca rekao da je u Hrvatskoj "zaštićeniji od pande u njujorskom ZOO vrtu", dok je za premijera kazao da je "štetočina".

Predsednik Hrvatske se požalio da nema pristup medijima, te se okrenuo društvenim mrežama, nalik Donaldu Trampu. 

Svi se nadaju da će ovo ostati samo prvoaprilska šala i da Zoran Milanović neće uspeti da je prevaziđe Indeks nekim stvarnim rečima.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво