Читај ми!

Bajdenov plan za obnovu infrastrukture, izmene u oporezivanju korporacija

Predsednik SAD Džo Bajden predstavio je u Pitsburgu, u Pensilvaniji, plan o obnovi infrastrukture vredan dve hiljade milijardi dolara, koji između ostalog obuhvata obnovu puteva, mostova, vodovodnih i sistema za napajanje električnom energijom, kao i sistema javnog saobraćaja.

"Predlažem nacionalni plan koji vrednuje rad, a ne samo bogatstvo. Izgrađuje pravičnu ekonomiju koja svakome pruža mogućnost da uspe. Stvoriće najsnažniju, najizdržljiviju i najinovativniju ekonomiju na svetu. To nije plan koji se petlja oko ivica, to je generacijsko ulaganje u Ameriku", rekao je američki predsednik Džo Bajden u Pitsburgu.

Bajden je poručio da je to prilika da svima bude bolje, prenosi Glas Amerike.

"Ekonomiju treba da gradimo odozdo na gore. Vol strit nije sagradio ovu zemlju nego vi, vredni radnici i sindikalisti. Svi su pozvani da učestvuju bez obzira na razlike koje postoje među njima", istakao je Bajden.

Prethodno je neimenovani visoki zvaničnik administracije rekao novinarima da je realizacija tih projekata planirana u narednih osam godina.

"To su veoma vredne investicije koje će, kako su utvrdili eksperti iz širokog spektra oblasti, doprineti rešavanju problema i poboljšanju ekonomske efikasnosti. I mislimo da su to investicije koje kao zemlja ne možemo da priuštimo", rekao je zvaničnik Bajdenove administracije.

Bajden predlaže da se planirani projekti finansiraju izmenama u oporezivanju korporacija, uključujući i povećanje poreza na njihovu dobit sa 21 na 28 odsto.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво