Читај ми!

Navaljni štrajkuje glađu, traži odgovarajuću medicinsku negu

Aleksej Navaljni dobija neophodnu medicinsku negu u skladu sa njegovim medicinskim stanjem, saopšteno je iz Kazneno-popravnog doma u regiji Vladimir.

Uprava zatvora je to saopštila reagujući na poruku Alekseja Navaljnog, ruskog opozicionog lidera da  stupa u štrajk glađu jer u zatvoru ne dobija neophodnu medicinsku negu.

"Zatvorenik Navaljni dobija neophodnu medicinsku pomoć u skladu sa njegovom trenutnom dijagnozom", navodi se u saopštenju uprave zatvora, a prenosi Tas.

Navaljni je ranije danas najavio štrajk glađu žaleći se na neadekvatnu medicinsku negu u zatvoru, navodeći da svaki osuđenik ima pravo da pozove specijaliste na pregled i konsultacije.

"Proglašavam štrajk glađu sa namerom da se zakon poštuje i da se doktoru koga ja odaberem dozvoli poseta", navodi se u komentaru ispod kojeg je potpisan Navaljni, a objavili su ga njegovi advokati na Tviteru i Instagram nalogu Alekseja Navaljnog, prenosi Rojters.  

Međutim, uprava zatvora je ocenila da prema Navaljnom postupa u skladu sa zakonom, te da to važi za sve zatvorenike.

"Čuvari u zatvoru striktno posmatraju da li su nečija prava ugrožena i vodi se računa da im se obezbedi osmočasovni san. Tokom dana, čuvari ih obilaze, prolaze pored ćelija i te mere ne narušavaju odmor zatvorenicima", dodaje se u saopštenju.

Navaljni služi zatvorsku kaznu od dve i po godine, nakon što je gradski sud u Moskvi odbio njegovu žalbu na presudu prvostepenog suda kojom je njegova uslovna kazna u slučaju "Iv Roše" preinačena u zatvorsku.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво