Читај ми!

Demonstranti nakratko upali u zgradu vlade Jermenije, traže ostavku premijera Pašinjana

Demonstranti su nakratko upali u zgradu vlade u Jerevanu i tražili ostavku premijera Jermenije Nikola Pašinjana, prenela je agencija RIA. Pozvali su zaposlene u vladi da ne prisustvuju skupu pristalica Pašinjana i poručili su da im je cilj bio da pokažu da mogu da uđu u bilo koje ministarstvo.

Opozicionari su održali skup u holu zgrade u prizemlju, pozivajući zaposlene da ne učestvuju na skupu pristalica Pašinjana.

Oni su uzvikivali parole sa zahtevom da Pašinjan podnese ostavku, a potom su napustili zgradu.

"Završavamo našu akciju. Cilj nam je bio da pokažemo da možemo da uđemo u bilo koje ministarstvo", rekao je jedan od učesnika.

Pašinjan se suočio sa novim talasom protesta posle izjave da su ruski raketni sistemi "iskander" koji su isporučeni Jermeniji neispravni.

Ostavku Nikola Pašinjana je prošle nedelje zahtevao vojni vrh Jermenije, a premijer je to ocenio kao pokušaj državnog udara i organizovao skup podrške.

Takođe je i smenio načelnika generalštaba, ali je za smenu bio potreban potpis predsednika države, koji je odbio da potpiše odluku o smeni

Istovremeno je u Jerevanu održan i skup opozicije, koja je tražila ostavku Vlade.

Jermenski premijer Pašinjan se od novembra prošle godine, kada je potpisano primirje u Nagorno-Karabahu, suočava sa pozivima da podnese ostavku zbog, kako kritičari navode, lošeg postupanja tokom sukoba između Azerbejdžana i snaga Nagorno-Karabaha.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво