Читај ми!

Ubijen ambasador Italije u Kongu tokom napada na konvoj UN

U napadu na konvoj Ujedinjenih nacija na istoku Demokratske Republike Kongo ubijene su tri osobe. Ministarstvo spoljnih poslova Italije je saopštilo da je ubijen njihov ambasador u toj zemlji, kao i jedan italijanski vojni policajac.

Konvoj je napadnut kod mesta Kanjamahoro oko 10 časova po lokalnom vremenu, i bio je deo pokušaja otmice, rečeno je Rojtersu iz nacionalnog parka Virunga.

Ministarstvo spoljnih poslova Italije je saopštilo da su ubijeni ambasador Luka Atanasio i vojni policajac. 

Prvobitno je javljeno da su ubijene dve osobe, a da je ambasador Italije ranjen i evakuisan. Diplomatski izvori navode da je vozač treća osoba koja je poginula.

"Ministarstvo spoljnih poslova sa velikom tugom potvrđuje smrt ambasadora Italije u Demokratskoj Republici Kongo Luke Atanasija i policajca, pripadnika Karabinijera", stoji u saopštenju italijanskog ministarstva.

Dodaje se da su ambasador i policajac putovali automobilom, u konvoju MONUSKA misije UN za stabilizaciju u Demokratskoj Republici Kongo.

Atanasio je, prema podacima sa sajta italijanskog ministarstva, bio šef diplomatske misije u Kinšasi od 2017. godine, a postao je ambasador 2019. godine.

Mnoge oružane grupe deluju u okolini parka Virunga, koji se nalazi uz granicu DR Konga sa Ruandom i Ugandom i često napadaju rendžere tog nacionalnog parka. 

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара