Читај ми!

Robinzon Kruso sa Novog Zelanda - povređenog surfera spasio natpis u pesku

Muškarac sa Novog Zelanda koji je teško povređen tokom surfovanja onesvestio se na zabačenoj plaži Zapadni Oklend dva sata nakon što je bezuspešno pokušavao da pronađe izlaz sa plaže Karekare. Pre nego što je kolabirao, uspeo je na pesku da napiše velikim slovima "Upomoć". Poruku su, na njegovu sreću, videli planinari i spasili ga.

Surfovanje se za muškarca sa Novog Zelanda pretvorilo se u dramatičnu priču o preživljavanju, dok se borio sa talasima na zabačenoj plaži Zapadni Okland.

 

Tokom jedrenja na dasci udario ga je veliki talas, i bacio ga na kamenje, rekla je lokalnim medijima portparolka kompanije "Surf lajf sejvings".

Pošto nije mogao da se udalji od plaže, surfer je, međutim, uspeo da napiše veliku reč "Upomoć" u pesku pre nego što se srušio.

Srećom po njega, očajnički poziv u pomoć videli su planinari sa obližnjeg vidikovca.

Obavestili su nadležne o nesreći i snimili fotografiju čoveka koji nepomično leži pored poruke o pesku.

Povređeni muškarac imao je dosta sreće, s obzirom na udaljenost lokacije na kojoj se dogodila nesreća i izolovanost plaže, rekli su spasioci lokalnim medijima.

"Poruka u pesku nije vidljiva sa pešačkih staza na severnom kraju zaliva Mercer, tako da je bila velika sreća što su osoba koja je obavestila nadležne i njen prijatelj bili na južnom kraju i mogli su da je vide", rekao je nadzornik pretrage i spasavanja Džon-Majkl Svanik.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи