Читај ми!

Kina osudila SAD zbog stavljanja devet kompanija na crnu listu

Kina je osudila odluku američke vlade koja je stavila devet kineskih kompanija na takozvanu "crnu listu" zbog navodnih veza sa kineskom vojskom, među kojima su i proizvođač aviona Komak i proizvođač pametnih telefona Šaomi.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijen rekao je na konferenciji za novinare da će Kina preduzeti neophodne mere da odlučno zaštiti legitimna prava i interese kineskih preduzeća.

Džao je rekao da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa generalizovala koncept nacionalne bezbednosti, zloupotrebila nacionalnu moć i u više navrata potisnula kineske kompanije bez ikakvog razloga, čemu se Kina čvrsto protivi.

Prema njegovim rečima, akcije SAD prekršile su principe tržišne konkurencije i međunarodna ekonomska i trgovinska pravila, što ometa normalnu ekonomsku, trgovinsku i investicionu saradnju između Kine i SAD, prenosi Međunarodni kineski radio.

Džao je istakao da Trampova administracija još jedanput svetu pokazuje šta je unilateralizam, šta su dvostruki standardi, i šta je nasilništvo.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво