Читај ми!

Interparlamentarna skupština pravoslavlja: Irinej bio odan pricipima pravde

Interparlamentarna skupština pravoslavlja (ISP), sa sedištem u Atini, uputila je Srpskoj pravoslavnoj crkvi poruku saučešća povodom upokojenja Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

U saučešću se navodi da je patrijarh Irinej uživao poštovanje svih u toj međunarodnoj parlamentarnoj organizaciji koja okuplja poslanike iz 27 država sveta.

"Sarađivali smo na mnogim poljima otkrivanja istine Crkve Hristove i lično smo upoznali njegovu odanost pricipima pravde, istine i solidarnosti", navodi se u saučešću.

Blaženopočivši patrijarh je, ističe se, tokom pastirske službe izražavao duboka pravoslavna osećanja srpskog naroda, kao i nadu u bolje sutra. 

"Borio se do poslednjeg dana, ne štedeći trud za očuvanje jedinstva jedne i nerazdeljive Crkve Hristove, kao i za rešavanje problema savremenog sveta".

Njegovo samoodricanje, navodi ISP, nije bilo umanjeno nimalo ni tokom teškog perioda pandemije kroz koju prolazimo, a na "Božjem Sudu pratiće ga ljubav svih pravoslavnih hrišćana".

Poruku je Srpskoj pravoslavnoj crkvi predao Aleksandar Čotrić, šef delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja.

Patrijarh Irinej je u februaru prošle godine Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja uručio orden Svetog cara Konstantina za iskazanu podršku u očuvanju verskog i kulturnog nasleđa Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji, naveo je u saopštenju generalni sekretar ISP dr Maksimos Harakopulos, poslanik grčkog parlamenta.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво