Peskov: Navaljni slobodan da ode iz Rusije i vrati se kada želi

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je, kao i svaki drugi državljanin Rusije, opoziciono nastrojeni bloger Aleksej Navaljni slobodan da ode iz zemlje i u nju se vrati kada želi.

Posle navodnog slučaja trovanja, Aleksej Navaljni je prebačen u Nemačku, gde je jedno vreme bio u komi, ali se njegovo zdravstveno stanje od tada značajno popravilo.

"Bilo koji državljanin Rusije slobodan je da ode iz Rusije ili se u nju vrati", rekao je Peskov na konferenciji za štampu.

On je na taj način prokomentarisao navode Njujork tajmsa prema kojima je, u razgovoru sa predstavnicima nemačkih istražnih organa, Navaljni rekao da ne planira da emigrira u Nemačku i da bi voleo da se vrati u Rusiju i nastavi sa dosadašnjim angažmanom.

Odgovarajući na pitanje da li je Kremlj zadovoljan odlukom Navaljnog, imajući u vidu snažan ođek koji je njegov slučaj izazvao u svetu, Peskov je podvukao da su, "kada se neki državljanin Rusije oporavi i njegovo zdravstveno stanje se normalizuje, naravno, svi srećni".

Međutim, kako navodi Tas, Peskov je rekao da Kremlj nije u mogućnosti da pomno prati promene u zdravstvenom stanju Navaljnog.

Ranije danas, ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji se leči u berlinskoj bolnici Šarite gde je dugo bio u komi, rekao je da želi da se vrati u Rusiju

Navaljni je objavio na svom Instagram profilu fotografiju iz bolnice.

Na fotografiji se vidi Navaljni kako sedi u bolničkom krevetu, okružen suprugom i decom i uz poruku da je sada u stanju da diše samostalno.

 

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи