Borelj: EU osuđuje nasilje u Belorusiji, uvešće sankcije

Evropska unija osuđuje eskalaciju nasilja u Belorusiji i uvešće sankcije pojedincima koji su odgovorni za izbornu prevaru i obračun sa mirnim demonstrantima, poručio je šef diplomatije EU Žosep Borelj.

Žosep Borelj je ponovio da je EU odlučna da uvede sankcije osobama koje su odgovorne za nasilje, "gušenje mirnih protesta i falsifikovanje izbornih rezultata".

Dodao je da će EU preduzeti dodatne restriktivne mere, ukoliko to bude potrebno, prenosi Rojters ističući da Borel nije precizirao šta bi one mogle da podrazumevaju.

"EU osuđuje eskalaciju nasilja u Belorusiji i prisilno proterivanje pripadnika opozicije, što pokazuje sve otvorenije zanemarivanje vladavine prava", ocenio je Borelj.

Četvoro neimenovanih diplomata EU juče je saopštilo da će EU odložiti uvođenje sankcija Belorusiji zbog spora između Kipra i Turske oko energetskih resursa u istočnom Sredozemlju.

Ministri spoljnih poslova EU su krajem prošlog meseca na sastanku u Berlinu dali odobrenje za uvođenje sankcija visokim zvaničnicima Belorusije zbog predsedničkih izbora 9. avgusta, za koje Zapad tvrdi da su bili namešteni.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара