Trojica Kineza osuđena u SAD, fotografisali "izlazak sunca" nad vojnom bazom

Tri kineska državljanina osuđena su u SAD na zatvorske kazne zbog snimanja i fotografisanja u zabranjenoj zoni vojne baze u Ki Vestu na Floridi.

Jedan od osuđenih Kineza je star 27, drugi 25, a treći 24 godine.

Prvi je osuđen na 12 meseci zatvora, nakon što je priznao da je kriv jer je u decembru ilegalno ušao u nedozvoljenu zonu vojne baze na Floridi, te napravio video-snimak i fotografiju.

U odvojenom slučaju, druga dvojica kineskih državljana su takođe ilegalno ušla na zabranjeno područje iste vojne baze na Floridi. Jedan je osuđen na 12, a drugi na 9 meseci zatvora.

U zvaničnim dokumentima je navedeno da su Kinezi bili upozoreni i istaknutim znakovima na ogradi baze, a i usmeno, da pristup nije dozvoljen. 

Najstariji od osuđenih Kineza je izjavio da je pokušao da fotografiše izlazak sunca, kada mu je prišla vojna policija. Pregledali su mu kameru i našli snimke objekata u okviru baze.

Nedelju dana kasnije, druga dvojica uhapšenih kineskih državljana su u plavom automobilu prišla stražarskom punktu u blizini baze.

Kako nisu imali vojnu identifikaciju, stražari su im naredili da naprave polukružno okretanje i vrate se odakle su došli.

Kinezi ih nisu poslušali, već su se na nedozvoljenom području zadržali oko 30 minuta, nakon čega su i njihove kamere i mobilni telefoni pregledani.

Incidenti su se dogodili nedugo nakon što su dva zvaničnika kineske ambasade tajno proterana iz Sjedinjenih Američkih Država jer su ušla u jednu vojnu bazu u Virdžiniji.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи