"Narandžasti prsluci" protiv Kontea, šta sve traže

Od 30. maja pa svakog dana do 3. juna u 10 ujutru "narandžasti prsluci" će protestovati protiv Vlade premijera Kontea za koju kažu da nije izabrana ustavno.

"Narandžasti prsluci" traži nov zakon o izborima koji bi dozvolio da se izbori održe u oktobru i da se izaberu potpuno novi članvi parlamenta jer ovi, kako kažu, nisu izabrani od strane italijanskog naroda.

Takođe se traži uvođenje nacionalne monete lire koja će omogućiti da se pomogne onim porodicama koje su u ovom momentu u teškom situaciji. "Narandžasti prsluci" protestvuju svakog dana do 3. juna, a završiće sa protestima drugog i trećeg juna u 10 sati u Rimu.

"Ovde smo da bismo se borili za naša ustavna prava i skupštinu koju je izabrao narod, pošto ova koja sada presedava nije izabrana na demokratski način. Mi se okupljamo kao narandžasti prsluci u svim "glavnim" gradovima Italije, a drugog juna ćemo se svi ujediniti ne bi li tražili od političara da daju ostavku i da nam dozvole napokon da ponovo glasamo i da odštampaju naš novac da u Italiji ne bi izbio rat", rekao je za RTS Antonio iz Pijemontea, jedan od članova "narandžastih prsluka".

Smatra da je potrebno da Vlada odštampa 1.000 evra za svakog građanina kao bonus i mesečnu pomoć jer samo na taj način "se nećemo svađati za koricu hleba i moći ćemo da idemo napred ka mirnoj budućnosti i civilizaciji".

"Na primer, ispred mene se nalazi prodavnica u kojoj je moguće putem bonusa od 500 evra uzeti trotinete. Ali ko stoji iza tog biznisa, ko stoji iza biznisa sa maskama? Pitamo se zašto ne daju svakoj osobi 500 evra da bi preživeli umesto trotineta jer mnogi ništa nisu dobili od obećane pomoći države, kao što ni ja nisam dobio, a ja sam otac porodice i trenutno sam izgubio posao i osećam se jako loše zbog toga", kaže on.

Uveli su nam psihozu zbog virusa, kaže Antonio i dodaje "da nema tog virusa koji leti po vazduhu".

"Jednostavno idu na strah koji postoji kod svakog čoveka a oni nas plaše da udišemo vazduh i bojimo se vazduha koji dišemo", zaključio je Antonio.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво