Si: Razvoj privatnog sektora, bez povratka u plansku ekonomiju

Privatni sektor u Kini razvio se uprkos mnogim teškoćama, a to je ostvareno zahvaljujući prednostima socijalizma sa kineskim karakteristikama, izjavio kineski predsednik Si Đinping.

Si je na sastanku sa političkim savetnicima iz ekonomskih krugova koji su učestvovali na Trećem zasedanju 13. Svekineskog narodnog političkog konsultativnog saveta, rekao da tržište mora da igra odlučujuću ulogu u raspodeli resursa, a istovremeno vlada mora da bolje igra svoju ulogu, prenosi Međunarodni kineski radio.

"Primetili smo iz praksi reformi da ne smemo da se vratimo na put planske ekonomije. Potrudimo se da bolje kombinujemo ulogu tržišta i ulogu vlade," rekao je Si koji je i generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine.

Kineski predsednik je istakao da, uprkos rastu protekcionizma u svetu, Kina insistira na multilateralizmu i demokratizaciji međunarodnih odnosa, da odlučno unapređuje ekonomsku globalizaciju ka pravcu otvaranja, inkluzivnosti, ravnoteže i saradnje od zajedničkih interesa.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво