Prekinuto zatišje u Palestini

Izraelski vojnici, posle dužeg zatišja, ubili šest Palestinaca. Ubijeni osumnjičeni za napad na jevrejsko naselje u četvrtak. Hamas tvrdi da su tri žrtve civili.

Šest Palestinaca ubijeno je rano jutros u sukobima sa izraelskom vojskom, čime je prekinut dug period zatišja na palestinskim teritorijama.

U upadu pred zoru u Nablus, na Zapadnoj obali, vojnici su ubili tri operativca Brigada mučenika Al Akse, povezenih s Fatahom. Ubijeni su osumnjičeni za oružani napad na jedno jevrejsko naselje na Zapadnoj obali u četvrtak, u kome je ubijen jedan rabin.

U pojasu Gaze izraelski vojnici su ubili takođe trojicu Palestinaca u vazdušnom udaru i vatrom sa kopna, uperenu na industrijsku zonu kraj izraelske granice.

Bezbednosni izvor Hamasa, koji vlada pojasom Gaze, rekao je da su očito ubijeni civili koji su sakupljali metal, a portparol izraelske armije je rekla da su Palestinci poginuli pod sumnjom da pokušavaju da se ubace u Izrael.

Izraelci blokirali stari deo Nablusa

Operacija u Nablusu okončala je dugotrajno zatišje tokom kog se izraelska vojska uzdržavala od aktivnosti u samom središtu palestinskih gradova na Zapadnoj obali, gde dominira umereniji Fatah.

Palestinske bezbednosne snage izvestile su da su vojnici opkolili stari deo grada jutros oko četiri sata i potom jednu kuću u tom području, pre nego što su silom ušli, pošto su Palestinci odbili pozive da se predaju.

Izraelski vojni zvaničnici navode da su ubijeni umešani u razne terorističke akcije.

Izraleska vojska odlučila je da se obračuna sa njima tek nakon što su odbili da zaustave svoje aktivnosti. Jedan od ubijenih je navodno održavao kontakte s ekstremistima u inostranstvu, uključujući članove Hezbolaha.

Najnovije krvoproliće je usledio nakon napada na rabina za koji su odgovornost preuzele Brigade mučenika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво