Tviter ukinuo brojne naloge iz više država, uključujući i Srbiju

Na nalogu Twitter Safety objavljeno je da su uklonjeni nalozi koji se dovode u vezu sa aktivnostima koje su u suprotnosti sa pravilima koja važe na toj društvenoj mreži u pet zemalja - Egiptu, Hondurasu, Indoneziji, Saudijskoj Arabiji i Srbiji.

Iz Tvitera naglašavaju da je transparentnost osnova rada na toj mreži i da su identifikovali, istražili i ukinuli pojedine naloge za koje su utvrdili da su korišćeni suprotno pravilima ove društvene mreže.

Krajem prošle godine identifikovani su klasteri naloga iz Srbije koji su povezani sa "neautentičnom, koordinisanom aktivnošću" koja je promovisala vladajuću partiju i njenog lidera, naveo je Tviter

Suspendovani su samo privatni nalozi dok zvanični nalozi državnih institucija funkcionišu normalno.

Uklonjen je 2.541 nalog mreže bazirane u Egiptu, pod nazivom El Fagr. Ta medijska grupa je, prema pisanju Tvitera, stvarala neautentične naloge kako bi povećala broj poruka kritički okrenutih prema Iranu, Kataru i Turskoj. Prema informacijama koje Tviter ima, direktiva za to je stigla od egipatske vlade.

Uklonjena su i 3.104 naloga u Hondurasu, sa kojih su, između ostalog, masovno retvitovane poruke predsednika.

Uklonjeni su i indonežanski nalozi (795) čija je meta bio pokret za nezavisnost zapadne Papue. Tviter navodi da su oni promovisali sumnjive sajtove i rad vlade.

Ukinuto je i 5.350 naloga koji se dovode u vezu sa Saudijskom Arabijom, a koji hvale Rijad i kritički su nastrojeni prema Kataru i turskim aktivnostima u Jemenu.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво