Uhapšene vođe grupe osumnjičene za napade u Indiji

U Karačiju uhapšeno više desetina islamističkih ekstremista, a u Islamabadu zatvoreno pet kampova za obučavanje pripadnika pakistanske terorističke organizacije "Laškar-e-Taiba", osumnjičene za napade u Mumbaju, i uhapšene 124 vođe te grupe.

Pakistanska policija je u Karačiju, na jugu zemlje, uhapsila više desetina islamističkih militanata nakon napada na njihovo uporište, saopštile su vlasti, dodajući da su u tom napadu poginula dva, a ranjeno devet policajaca.

Jedan od policajaca je izjavio da je među uhapšenima čovek koji je povezan s pakistanskim talibanskim komandirom Baitulahom Mešudom, čije je uporište na granici s Avganistanom, prenela je britanska agencija Rojters.

U međuvremenu, bezbednosne snage u Islamabadu su zatvorile pet kampova za obučavanje pripadnika pakistanske terorističke organizacije "Laškar-e-Taiba", osumnjičene za napade u Mumbaju, i uhapsile 124 vođe te grupe.

U napadima u Mumbaju, koji su trajali od 26. do 29. novembra prošle godine, poginule su 173, a povređeno 308 osoba.

Indijski premijer Manmohan Sing je za napade u Mumbaju optužio Pakistan, ocenivši da su napadači imali podršku nekih zvaničnih službi u toj zemlji, dok je Pakistan odlučno odbacio optužbe Singa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи