Putin se nada boljim odnosima sa Ukrajinom

Predsednik Rusije Vladimir Putin kaže da se nada da će postići dogovor sa ukrajinskim kolegom Volodomirom Zelenskim za poboljšanje odnosa dve zemlje.

Vladimir Putin je ocenio i da je došlo do promena u stavovima njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog.

"Uvek postoji nada", rekao je Putin u intervjuu za Tas

Prema njegovim rečima, Zelenski je, nakon povratka iz Pariza gde je održan samit normandijske četvorke o ukrajinskoj krizi, počeo da govori o potrebi da se izmeni sporazum iz Minska.

"To otvara pitanja", izjavio je Putin.

U isto vreme, Putin podseća da su Rusija i Ukrajina uspele da se dogovore o razmeni zatvorenika, kao i o tranzitu gasa kroz Ukrajinu.

Putin je rekao i da rusko-ukrajinska saradnja uznemirava mnoge zemlje i da bi zato učinile bilo šta da ih razdvoje, ali nije precizirao na koje zemlje misli.

Zelenski, koji je postao predsednik na izborima u proleće 2019. godine, rekao je da je njegov glavni cilj da se okonča konflikt u istočnoj Ukrajini i iskazao spremnost da se implementira sporazum iz Minska.

Tas podseća da je na inicijativu ukrajinskog predsednika došlo i do prvog telefonskog razgovora ruskog i ukrajinskog predsednika.

Prošle jeseni je došlo do prve razmene zarobljenika, a krajem prošle godine su se "Gasprom" i "Naftogas" dogovorili da produže dogovor o tranzitu gasa za Evropu kroz Ukrajinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи