Prve fotografije Roda Blagojevića nakon pomilovanja

Američki predsednik Donald Tramp pomilovao je bivšeg guvernera Ilinoisa, koji je proveo osam godina u zatvoru zbog iznude, podmićivanja i korupcije. Nakon izlaska iz zatvora, poručio je da će prvo zagrliti porodicu i pojesti tri kugle sladoleda.

Donald Tramp je odluku o pomilovanju Roda Blagojevića objavio rečima: "Vratiće se kući pošto je proveo osam godina u zatvoru".

Po izlasku iz zatvora Rod Blagojević kratko se obratio medijima navodeći da je ostalo još mnogo da se uradi i da duguje poverenje građanima koji su ga izabrali za guvernera.

Kako kaže, nikad nije dozvolio sebi da potone tokom boravka u zatvoru.

Odgovarajući na pitanje šta će prvo uraditi kad dođe kući, Blagojević je rekao da će prvo zagrliti suprugu i decu.

"Poješću banana split i tri kugle sladoleda – vanilu, čokoladu i jagodu, sa čokoladnim sirupom, sirupom od višnje i šlagom", rekao je Blagojević medijima. 

Nije želeo da iznosi više detalja, najavljujući zvaničnu konferenciju za medije u 11.00 po lokalnom vremenu.  

Rod Blagojević je bio osuđen na 14 godina zatvora jer je pokušao da proda mesto u Senatu, koje je do izbora za predsednika SAD pripadalo Baraku Obami.

Šezdesetdvogodišnji član Demokratske stranke u zatvoru je proveo osam godina.

Senator i jedan od pretendenata na mesto demokratskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Berni Sanders oštro je kritikovao odluku o pomilovanju, navodeći da su ti potezi Donalda Trampa pokazatelj da američki pravosudni sistem ide na ruku moćnih i bogatih. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво