Borba protiv koronavirusa i kineskom tradicionalnom medicinom

Borba protiv epidemije novog koronavirusa u provinciji Hubej ušla je u odlučujuću fazu, a svi ostali regioni Kine poslali su više od 25.500 medicinskih radnika, kao i 2.000 lekara tradicionalne medicine.

Direktor Zdravstvene komisije pokrajine Hubei Vang Hešeng rekao je da je od izbijanja epidemije kineski nacionalni zdravstveni sistem sproveo mere prevencije, kontrole i lečenja pacijenata kao svoj prioritet.

"Nacionalna zdravstvene komisija je brzo reagovala na zahtev vlade da klasifikuje koronavirus kao kategoriju B infektivne bolesti, na osnovu Zakona o prevenciji i kontroli zaraznih bolesti", rekao je Vang Hešeng.

Istakao je da se u bolnicama u Vuhanu kombinuju kineska tradicionalna medicina i zapadna medicina.

"Naši napori su imali pozitivan rezultat", rekao je Vang Hešeng istakavši da se kineska tradicionalna medicina primenjuje na polovini obolelih u Vuhanu.

Stanovnici tog grada prave zalihe hrane. Kupuje se sve, a nekih proizvoda nema.

"Vidim da su cene neznatno skočile, posebno povrća. Iskreno rečeno, u ovom trenutku kada ima dovoljno hrane u ponudi, cena je u drugom planu", kaže Song Li iz Vuhana.

Registrovan je i prvi slučaj virusa u Africi, u Egiptu.

Na kruzeru koji je u japanskoj luci Jokohami još 67 putnika je imalo pozitivan test na koronavirus.

Nešto ranije SAD su saopštile da šalju avion u Japan radi evakuacije svojih državljana, putnika na tom brodu.

U Kini je od posledica koronavirusa umrlo više od hiljadu i po ljudi, najviše u pokrajini Hubei, dok je gotovo 66.500 zaraženo.

Izvan Kine ima više od 500 zaraženih u 24 države, troje je mrtvih.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се