Molebni i litije ovog vikenda u Čikagu

Protojerej Stavrofor Radomir Nikčević je gostujući na "Radio Avali Čikago" najavio tri događaja planirana za 15. i 16. februar na široj teritoriji Čikaga, u znak protesta povodom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, a u znak podrške tamošnjem srpskom narodu.

U subotu će biti održana liturgija i moleban u Manastiru Sveti Sava u Libertivilu a posle će se svi okupiti na ručku u velikoj sali Manastira Nova Gračanica koja ima sedam stotina mesta.

Isto veče biće održan moleban i u Srpskom Sabornom Hramu u Čikagu na Srpskoj ulici, odnosno Redvud Drajvu.

U nedelju se dešava događaj kakav još nije viđen u Čikagu. Posle liturgije u Crkvi Svetog Save u Merilvilu, u Indijani, krenuće litija do crkve Svetog Ilije koja je udaljena pet kilometara.

Nakon toga biće organizovan i svečani ručak i trpeza ljubavi.

Tim povodom se u program uključio i protojerej stavrofor Marko Matić iz Crkve Svetog Save u Merilvilu.

On je naveo i da je sve organizovano i da će ulica kojom će litija prolaziti biti zatvorena za saobraćaj i da će ceo događaj obezbeđivati lokalna policija.

Obezbećeni su i autobusi za povratak do crkve Svetog Save.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво