Šef SZO: Koronavirus ozbiljna pretnja za svet

Epidemija koronavirusa u Kini predstavlja vrlo ozbiljnu pretnju za ostatak sveta, rekao je šef Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebreisus.

Tedros Adhanom Gebreisus je otvarajući dvodnevni svetski forum SZO u Ženevi, na kojem će se razgovarati o merama u borbi protiv koronavirusa rekao da "koronavirus, sa 99 odsto slučajeva u Kini, predstavlja vanrednu situaciju za tu zemlju, ali je i ozbiljna pretnja za ostatak sveta".

Pozvao je sve zemlje da dele saznanja o virusu, kao i da se ubrzaju istraživanja o lekovima i vakcinama protiv novog tipa koronavirusa, od kojeg je do sada obolelo 42.708 ljudi, a preminulo 1.017, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, teško je poverovati da je pre samo dva meseca ovaj virus bio potpuno nepoznat.

"Da bi smo pobedili ovaj virus, moramo da odgovorimo na sva ova pitanja", rekao je Tedros Adhanom Gebreisus, prenosi AP.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи