Turbulentno sletanje ruskog aviona po zaleđenoj pisti

Putnički avion "boing 737-500" kompanije "Juter" jedva je sleteo na aerodrom u Usinsku u Republici Komi zbog problema sa trapom. U avionu su se nalazila 94 putnika. Avion je leteo iz Moskve za Usinsk.

Prilikom sletanja vetar je neočekivano promenio smer, a kod letelice su se pojavili problemi sa stajnim trapom. Avion je zadnjim delom trupa udario u pistu, saopštio je portparol ruske Službe za vanredne situacije.

Međutim, zahvaljujući iskustvu posade, uspeli su da zadrže avion na pisti sve do zaustavljanja.

Putnici i posada su nakon sletanja evakuisani, a dve osobe su potražile medicinsku pomoć.

"Prilikom sletanja avion se okrenuo na pisti za 90 stepeni. Aerodrom je privremeno zatvoren dok se ne sanira šteta", navodi se u saopštenju vlasti Republike Komi.

Posada je rasporedila tobogane za naduvavanje i evakuisala sve putnike.

Spasilačke službe poslale su nekoliko vatrogasnih vozila, ali na avionu nije došlo do požara.

Iako se pretpostavlja da je uzrok incidenta neispravni trap aviona, razmatraju se i drugi potencijalni faktori – poput pilotske greške ili lošeg vremena.

Pre samo tri dana, avion "boing 737-800" turske kompanija "Pegazus erlajns" promašio je pistu tokom sletanja na istanbulskom aeriodromu "Sabiha Gokčen" i prepolovio se, usmrtivši troje ljudi. U avionu je bilo 183 putnika i članova posade.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије