Kako izgleda karantin na kruzeru kod Japana

Od posledica koronavirusa u Kini je do sada umrla 491 osoba, a više od 24.000 je zaraženo. Kod Japana je uveden karnatin na kruzeru kojim je ranije putovala osoba inficirana virusom. Na brodu je i 14 državljana Srbije, potvrdio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Ambasada Srbije u Tokiju kontaktirala je s našim građanima koji su dobro.

Desetak putnika kruzera stacioniranog kod Jokohame, kod kojih je potvrđena zaraza, prebačeno je u bolnicu u prefekturi Kanagava, dok oko 3.700 putnika i članova posade ostaje u dvonedeljnom karantinu.

Lekarski pregledi počeli su pošto je putniku iz Hong Konga, koji je na brodu bio u januaru, potvrđen koronavirus.

"Naredio sam zvaničnicima da zadrže putnike i osoblje na kruzeru. Neću im dozvoliti da se iskrcaju, jer je period inkubacije do 14 dana", rekao je premijer Japana Šinzo Abe.

Za još 273 osobe zatraženi su dodatni testovi, jer se sumnja da bi mogle biti zaražene.

"Zabrinuti smo. Nas 12 Izraelaca je na kruzeru i zadržani smo u sobama, iako virus može da se prenese i preko klima uređaja koji rade non-stop. Još nismo dobili topli obrok, nema ni dovoljno vode za piće", istakla je Lena Samuelov, putnica iz Izraela.

Napori Kine u kontroli epidemije koronavirusa su u presudnoj fazi i vlasti moraju sprečiti širenje epidemije, kaže kineski predsednik Si Đinping.

Od Vlade traži tačne informacije o epidemiji, napominjući da će sve glasine u vezi sa koronavirusom biti prekinute.

Svetska zdravstvena organizacija negira izveštaje da su pronađeni lekovi koji predstavljaju prekretnicu u lečenju zaraženih tim virusom.

Ruski zvaničnici tvrde da će biti potrebno od osam do 10 meseci da se razvije vakcina protiv koronavirusa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво