Iran – osuđeni kao špijuni CIA, smrtna kazna i robija za humanitarce

Jedan muškarac je osuđen na smrt jer je, navodno, špijunirao za Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA). Dvojica radnika jedne humanitarne organizacije osuđena na kaznu zatvora.

Presudu je objavio portparol iranskog pravosuđa Golamhosein Esmaili na konferenciji za novinare koja je direktno prenošena na zvaničnom sajtu iranskog pravosuđa.

"Muškarac je osuđen na smrt u Iranu jer je špijunirao za CIA i pokušao da prosledi informacije o nuklearnom programu Islamske Republike", naveo je portparol, prenosi agencija Fars.

Izrečene su i dve kazne zatvora.

"Dva špijuna CIA, koji su radili pod okriljem jedne humanitarne organizacije su identifikovani, izvedeni pred sud i osuđeni su deset godina zatvora zbog špijunaže i pet godina zbog delovanja protiv nacionalne bezbednosti", saopštio je Esmaili.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара