Miks lekova za grip i HIV pomogao zaraženima na Tajlandu

Doktori na Tajlandu postigli su dobre rezultate tretirajući koronavirus kombinacijom lekova za grip i virus HIV. Već 48 sati nakon primene tretmana kod nekoliko zaraženih, njihovo stanje se značajno popravilo, prenosi agencija Rojters.

Doktori iz jedne od bolnica u Bangkoku saopštili su da je novi način tretiranja koronavirusa značajno popravio zdravstveno stanje nekoliko pacijenata pod njihovim nadzorom, uključujući i jednu sedamdesetogodišnju Kineskinju iz Vuhana.

Tajlandski lekari su koristili kombinaciju lekova za grip u velikim dozama i lekova za HIV virus.

"Ovo nije lek, ali stanje pacijenata se naglo popravilo. Nakon primene kombinacije lekova, pacijenti koji su deset dana bili pozitivni na koronavirus, postali su negativni nakon 48 sati", rekao je jedan od tajlandskih doktora.

Naveo je da su izgledi dobri, ali da je neophodno uraditi još studija kako bi znali da li se nova kombinacija lekova može koristiti kao standardan tretman.

Na Tajlandu je zabeleženo ukupno 19 slučajeva koronavirusa. Osam ljudi se već oporavilo i pušteni su kućama, a 11 se još uvek nalazi na bolničkom lečenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије