Državljanin Srbije sa simptomima koronavirusa u karantinu u Indiji

Srpski državljanin koji se iz Kine vratio u Indiju prvi je sumnjivi slučaj zaraze koronavirusom u indijskoj saveznoj državi Goa, rekao je tamošnji ministar zdravlja Višvadžit Rane.

Rane je naveo da je osoba za koju se sumnja da je zaražena koronavirusom srpski državljanin koji je iz Kine, a zatim Nju Delhija stigao do Kankone (plaže na jugu Goe), prenosi Indijan ekspres.

"Pošto su se kod njega pokazali simptomi bolesti stavljen je u karantin", dodao je Rane.

Prema navodina portala Tajmsnau njuz, srpski državljanin došao je u Indiju iz kineskog grada koji 750 kilometara udaljen od Vuhana, koji je epicentar koronavirusa.

Indijski zvaničnici navode da je na posmatranju i da su mu uzeti uzorci krvi za analizu.

I Indijac koja studira medicinu u Vuhanu kao i njegova majka od ponedeljka se nalaze u karantinu bolnice u Udžajinu u državi Madja Pradeš.

Kako navodi Indijan ekspres, nakon dolaska iz Kine u Udžajin 13. januara, taj student je pokazao simptome slične infekciji koju izaziva koronavirus.

Nekoliko dana proveo je kod kuće sa simptomima prehlade i groznice da bi potom bio hospitalizovan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи