Puđdamon nema novca da plati kaznu, moli građane za donacije

Bivši katalonski lider Karles Puđdamon zamolio je svoje pristalice za donacije u novcu, nakon što je španski sud naredio da on i još 19 katalonskih lidera treba da vrate 4,1 miliona evra javnog novca utrošenog na organizaciju zabranjenog referenduma o nezavisnosti.

Referendum o nezavisnosti Katalonije održan je 1. oktobra 2017. godine, nakon čega su Puđdamon i još neki zagovornici otcepljenja te pokrajine od Španije pobegli u inostranstvo.

"Ako ste glasali 1. oktobra, trebate nam", napisao je Puđdamon na Tviteru i objavio link ka računu u banci.

Puđdamon, koji trenutno živi u egzilu u Belgiji, rekao je da je kabinet državnog revizora njemu i ostalim katalonskim liderima rekao da imaju dve nedelje da vrate novac inače će im biti blokirani svi bankarski računi.

Kabinet revizora, koji nadgleda kako novac troše političke stranke nije bio dostupan za komentar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара