Netanjahu se odriče imuniteta od optužbi za korupciju

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu saopštio je da povlači svoj zahtev za dobijanje imuniteta u parlamentu od krivičnog gonjenja zbog optužbi za korupciju.

Benjamin Netanjahu je na Fejsbuku, nekoliko sati uoči početka postupka u parlamentu, ocenio da bi procedure za dobijanje imuniteta u parlamentu predstavljale "cirkus" i poručio da ne želi da učestvuje u toj "prljavoj igri", preneo je Rojters.

"Obavestio sam predsedavajućeg Knesetu da povlačim zahtev za imunitet", naveo je Netanjahu, prenosi Rojters.

Izraelski premijer objavio je saopštenje u vreme kada boravi u poseti Vašingtonu uoči objavljivanja mirovnog plana za Bliski istok predsednika SAD Donalda Trampa, napominje AP.

Netanjahu je u novembru optužen za prevaru, zloupotrebu poverenja i primanje mita u tri slučaja u vezi sa trgovinom političkim uslugama u zamenu za pozitivno izveštavanje o njemu u medijima i primanjem mita od bogatih prijatelja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво