Trampov plan za Bliski istok ima 50 strana

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će Bela kuća sutra u podne objaviti dugoočekivani mirovni plan za Bliski istok.

Donald Tramp je nakon sastanka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u Beloj kući najavio da će sutra objaviti plan.

Američki predsednik je rekao da bi Palestincima "trebalo da se dopadne plan" i smatra da je on dobar za njih, prenosi Rojters.

Tramp bi trebalo odvojeno da se sastane i sa Netanjahuovim rivalom, liderom stranke Plavo i belo Benijem Gancom.

Bela kuća se nada da će Tramp, ukoliko za plan dobije podršku i Netanjahua i Ganca, pomoći da se napravi nekakav napredak.

Kako se navodi, Trampov plan je rezultat trogodišnjih napora viših savetnika Džareda Kušnera i Avi Berkovic, kao i Džejsona Grinblata.

Predlog je napisan na više od 50 strana i ima za cilj da reši najteži problem na Bliskom istoku.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da bi Trampov plan za Bliski istok mogao da bude prilika veka.

Zarif: Trampov plan nepromišljen 

Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif je na Tviteru objavio da je Trampov plan nepromišljen.

"Umesto nepromišljenog 'dogovora veka', bolje je da samozvani 'šampioni demokratije' prihvate demokratsko rešenje Irana koje je predložio ajatolah Hamnei – referendum na kojem bi svi Palestinci – muslimani, Jevreji i hrišćani – odlučili o svojoj budućnosti", objavio je Zarif na Tviteru.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи