Miliband: Iza napada u Mumbaju ne stoje pakistanske vlasti

Dejvid Miliband, britanski ministar spoljnih poslova smatra da iza terorističkih napada počinjenih u Mumbaju ne stoje pakistanske vlasti. Miliband pozvao Islamabad da se obračuna sa ekstremistima.

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Miliband veruje da pakistanska država nije umešana u terorističke napade u Mumbaju, kao što to tvrdi Indija, ali ne sumnja da su ti napadi organizovani iz Pakistana.

"Ne verujem da je napadima rukovodila pakistanska država i mislim da je važno da to ponovim", rekao je Miliband, koji je započeo trodnevnu posetu Indiji.

Šef britanske diplomatije je, na konferenciji za novinare u Nju Delhiju, dodao da je "potpuno jasno" da su ti napadi organizovani iz Pakistana.

Indijske vlasti optužile su pakistanske agencije da stoje iza napada u Mumbaju u novembru prošle godine u kojima je ubijeno skoro 180 ljudi.

Miliband je pozvao Nju Delhi da pokaže "zrelost" i "mudrost" u odgovoru na terorističke napade.

Šef britanske diplomatije zatražio je od Islamabada da se obračuna sa ekstremistima koji deluju sa pakistanske teritorije, poput grupe Laškar-e-Taiba, za koju se veruje da je odgovorna za napade u indijskoj finansijskoj prestonici.

"Ono što je važno jeste pristup pakistanske države prema organizaciji Laškar-e-Taiba i način na koji će se pakistanska država suočiti s pretnjom koju predstavlja ta organizacija", naglasio je Miliband.

Napadi počinjeni u novembru u Mumbaju izazvali su napetost između Indije i Pakistana, nuklearnim susedima koji su ratovali tri puta od sticanja nezavisnosti od britanske vladavine 1947. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво