Putin ne želi da eksperimentiše

Bilo kakvi eksperimenti sa sistemom vlasti u Rusiji i prelazak sa predsedničke na parlamentarnu republiku nisu preporučljivi, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Predsednik Rusije je napomenuo da su parlamentarne republike široko rasprostranjene u svetu, posebno u Evropi, preneo je Tas.

Nemačka je predsednička republika, kao i Francuska, jedna od najvećih svetskih država Indija je parlamentarna republika, dok su Sjedinjene Američke Države predsednička republika, naveo je Putin.

"Da li je to moguće ovde? U teoriji da. Da li je to preporučljivo ili ne? Svako ima svoje mišljenje o tome. Verujem da ne", rekao je Putin.

Poručivši da je bolje ne sprovoditi eksperimente, predsednik Rusije je rekao da "u nekim slučajevima parlamentarna republika ima određene 'nedostatke'".

Rusiji, koja ima ogromnu teritoriju, mnogo verskih zajednica i veliki broj nacija, još je potrebna snažna predsednička moć, primetio je Putin.

Ruski lider je objasnio da bi za normalno funkcionisanje parlamentarnog sistema, politička struktura u zemlji trebalo da se razvija dugo, kao u Evropi, gde neke stranke postoje vekovima.

"Ovde (u Rusiji) se po pravilu stranka povezuje sa određenom osobom. Najuočivljiji primer u državi je Vladimir Žirinovski. Dok ima Žirinovskog, tu je i Liberalno-demokratska stranka Rusije, bez Žirinovskog", rekao je Putin.

Ocenio je liberalnu ideju kao dobru, ali je izrazio sumnju da bi stranka mogla da deluje bez svog lidera.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво