Svi u Davosu su čekali Trampov govor – obećao sadnju hiljadu milijardi stabala

U senci početka suđenja u Senatu o opozivu predsednika SAD, Donald Tramp se obratio okupljenima na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu. Pohvalio je uspehe američke ekonomije naročito istakavši trgovinske sporazume sa Kinom i Meksikom, a najavio i sadnju hiljadu milijardi stabala.

Donald Tramp je pred velikim auditorijumom reklamirao trgovinske sporazume koje su SAD postigle sa Kinom i Meksikom, ocenivši ih ako model za 21. vek.

Navodeći razne uspehe svoje administracije, Tramp se dotakao tema koje je istakao u svom prethodnom obraćanju na Forumu pre dve godine.

Zahvalio se stranim kompanijama za ulaganja u SAD i ocenio da je Amerika u mnogo boljem ekonomskom stanju nego što je bila kada je preuzeo dužnost pre tri godine.

"Vreme skepse je završeno", poručio je Tramp i pozvao na nova strana ulaganja. "Nema boljeg mesta od SAD, za svaki biznis koji traži mesto za uspeh", rekao je Tramp.

"Želim najčistiji vazduh i vodu"

Pošto je Davosu glavna tema očuvanje životne sredine sa aktivistkinjom Gretom Tunberg kao najvažnijim gostom, Tramp je govorio o ekonomskoj važnosti nafte i gasa.

Ameriki predsednik je najavio da će se Vašington priključiti incijativi "Hiljadu milijardi stabala".

"Snažno verujem u očuvanje sredine. Želim najčistiji vazduh i vodu", poručio je Tramp.

Za to vreme u Vašingtonu počinje suđenje u Senatu u pocesu Trampovog opoziva. Optužbe za zloupotrebu vlasti i opstrukciju Kongresa, Tramp je ocenio kao protivustavne.

broj komentara 14 pošalji komentar
(sreda, 22. jan 2020, 16:13) - anonymous [neregistrovani]

Greta

Dete nazad u školu. Politiku prepusti političarima.

(utorak, 21. jan 2020, 18:06) - anonymous [neregistrovani]

Demagogija

Treba da prodje vise godina da posadjeno i naraste a u medjuvremenu susa, pozari i nekontrolisana sjeca suma smanjuju "pluca" planete Zemlje.

(utorak, 21. jan 2020, 17:31) - nemanja stajic [neregistrovani]

Rekao bih...

Prave i velike borce za ocuvanje prirode sigurno diskriminisu i ne daju im pristup svetskim medijima pa su isturili dete Gretu i predstavili je kao velikog borca a ona cita sto joj napisu i mrsti se po potrebi. Joooj dokle ce nam prodavati maglu ovi sa zapada. Ti vole samo dolare a za prirodu ih bas briga osim ako se izuzmu njihova privatna imanja.

(utorak, 21. jan 2020, 16:53) - Cunami [neregistrovani]

I verovatno

Vjerovatno je ona ubacena od strane neke od velikih korporacija da bi se skinula paznja sa jakih boraca za ocuvanje prirode. Jel kako ona da dodje u un nacije sa pateticom pricom a nema nekih od najvecih boraca protiv zagadjenja

(utorak, 21. jan 2020, 16:42) - anonymous [neregistrovani]

ko??

Ko ce da obezbedi tolike lopate i asove ? Ili ce oni to kompjuterski.

(utorak, 21. jan 2020, 16:36) - Jocika [neregistrovani]

@ Perica

Klinka Greta je predodredjena za tu svetsku ulogu, sigurno ce biti neka vazna predsednica i imace ogromnu platu. U takvom svetu zivimo. Naša deca ce biti obicni šljakeri bez obzira koliko budu školovani.

(utorak, 21. jan 2020, 16:32) - Svetlana [neregistrovani]

Maa sta se palite ljudi

Posumice Australiju, Kaliforniju,...upravo ono sto je izgorelo i gori. Njihovo. Zar mislite da ce posaditi neko stablo u Srbiji ili Rusiji? Maa ajte molim Vas. Zna taj sta prica.

(utorak, 21. jan 2020, 16:23) - Perica [neregistrovani]

Greta Tunberg

Ko gura ovu klinku? Kod nas glas običnog radnika ne može da se čuje a ona se svuda pojavljuje. Neko stoji iza nje. Ja bih to nazvao zloupotrebom dece.

(utorak, 21. jan 2020, 16:18) - anonymous [neregistrovani]

чика Миле Брка

Ја као вишедеценијски "Горан" и учесник многобројних горанских акција од Копаоника (источна, западна страна), Власине, Ловћена, Книна... до сада сам посадио 116 хиљада стабала углавном четинара. А има нас још подоста који тиме можемо да се подичимо. И сада под старе дане нема године да не посадим бар 10-так у локалним активностима или самостално. Чак имам и лични мали расадник редких четинара и листопадног дрвећа, па где год видим згодно место.... И желим да се тако велика и моћна економија попут америчке, укључи у посао озелењавања планете. Да бар мало врате оно што су уништили. Кад би само у нашој Србији сваки човек бар једном годишње посадио једно стабло то би било бар 5 МИЛИОНА годишње (око 1400 хектара). И тако сваке године...

(utorak, 21. jan 2020, 16:10) - racunovodja [neregistrovani]

sigurno da zna

Jer ima +- toliko u dolarima