Generalni direktor Bi-Bi-Sija podnosi ostavku

Toni Hol, generalni direktor Bi-Bi-Sija najavio je da će ovog leta otići sa te funkcije koju je obavljao sedam godina.

Hol je u mejlu koji je poslao zaposlenima napisao da je mu je bilo izuzetno teško da donese takvu odluku, prenosi Gardijan.

"Da sam pratio svoje srce nikada je ne bih podneo", dodao je Hol.

Poručio je da će nastaviti da se bori da "pokaže zašto javno informisanje sa Bi-Bi-Sijem u njegovom srcu predstavlja večnu ideju".

Kako navodi Gardijan, premijer Velike Britanije Boris Džonson ranije je iznosio "prikrivene pretnje" da će ukinuti obaveznu pretplatu na Bi-Bi-Si i dekriminalizovati one koji ne plate godišnju nakandu od 154,50 funti (181,24 evra).

Britanska sekretarka za medije, kulturu i sport Niki Morgan takođe je rekla da je "otvorena za mogućnost" da se obavezna naknada za Bi-Bi-Si zameni pretplatom sličnoj kao onoj za striming servis "Netfliks".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара