Putin predlaže razrešenje državnog tužioca i imenovanje novog

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je razrešenje državnog tužioca Jurija Čajke i imenovao zamenika šefa Istražnog komiteta Igora Krasnova za kandidata za to mesto, saopštila je predsednička pres služba.

Vladimir Putin je podneo na razmatranje Savetu Federacije kandidaturu zamenika šefa Istražnog komiteta Igora Krasnova za mesto ruskog državnog tužioca i predlog da se Jurij Čajka razreši dužnosti zbog premeštanja na drugi posao, navela je pres služba, prenela je agencija Tas.

Čajka (68) je radio kao državni tužilac od 2006. godine.

Krasnov (44) je bio zadužen za Glavno odeljenje za istragu posebno važnih slučajeva i Glavno istražno odeljenje. Radio je u Tužilaštvu od 1997. godine.

Od 2007. godine, Krasnov je počeo da radi kao viši istražitelj novoformiranog Istražnog komiteta, a u aprilu 2016. postavljen je za zamenika šefa Istražnog komiteta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво