Bombaški napad u Somaliji, dve osobe poginule

Najmanje dve osobe su poginule, a više od 20 je povređeno u eksploziji automobila bombe, čija je meta bilo gradilište duž puta u gradu Afgoje, koji se nalazi 30 kilometara severoistočno od somalijske prestonice Mogadišua, saopštila je lokalna policija. Teroristička organizacija El Šabab preuzela odgovornost za napad.

Bomba je, kako navodi Rojters, ciljala grupu građevinskih radnika iz Turske koji su u Somaliji radili na izgradnji puta.

Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija El Šabab, čiji je portparol naveo da ima mrtvih i povređenih.

"Automobil je velikom brzinom uleteo na mesto gde su turski inženjeri i somalijski policajci ručali", naveo je policajac Nur Ali za Rojters.

U eksploziji su povređena trojica turskih inženjera, njihov prevodilac i dva somalijska policajca.

Turska novinska agencija Anadolija prenela je, pozivajući se na ambasadu Turske u Somaliji, da se četiri turska državljanina, koja su ranjena u napadu, nalaze u bolnici.

Ministar zdravlja Turske Fahretin Koca je na Tviteru objavio da je ranjeno šest turskih i devet somalijskih državljana, a da je dvoje ljudi u kritičnom stanju.

Somalija dobija značajnu humanitarnu pomoć od Turske, koja pomaže ovoj afričkoj zemlji od 2011. Rojters navodi da Turska na ovaj način želi da smanji uticaj Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u ovom delu Afrike.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво