Rekordna zaplena u Belgiji, otkriveno 126 miliona falsifikovanih cigareta

U Belgiji nezapamćena zaplena cigareta. Carinici su zaplenili skoro 126 miliona falsifikovanih cigareta. Pritvoreno je osmoro ljudi sa turskim državljanstvom, a istraga je u toku.

Početkom januara u jednom skladištu u luci Antverpena otkriven je prvi kontejner sa deset miliona falsifikovanih cigareta.

Nastavak istrage i praćenje švercera policiju je odvelo do mnogo većeg skladišta udaljenog dvadesetak kilometara, u kome su našli, kako kažu, količinu cigareta u industrijskoj razmeri.

Objašnjavaju da je tokom cele protekle godine otkriveno 180 miliona falsifikovanih cigareta, a samo u ovoj akciji našli su 126 miliona.

"Falsifikovali su marke 'ričmond', 'rotmans' i 'džon plejer specijal'. Spremali su se da ih odnesu u Veliku Britaniju, a sve ovo je proivedeno negde u Jugoistočnoj Aziji", rekao je Fransins Adins iz Ministarstva finansija Belgije.

Istraga je bila rezultat saradnje belgijske carine i federalne policije. Osmorica uhapšenih Turaka će, bar za početak, odgovarati za čak 65 miliona evra gubitka u carinama i akcizama, a policija otkriva da postoje tragovi za nastavak istrage.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво