Kiša obradovala farmere i organizatore Australijen opena

Intenzivni pljuskovi sa grmljavinom ublažili su šumske požare na australijskoj istočnoj obali, što je donelo olakšanje vatrogascima, farmerima koji se bore sa sušom, ali i organizatorima Otvorenog prvenstva Australije u tenisu.

Australija, poznata po netaknutoj prirodi i plažama, bori se od septembra sa požarima u kojima je poginulo 29 osoba, stradali milioni životinja a uništeno je više od 2.500 domova.

Države koje su najteže pogođene požarima i sušom, Viktorija, Novi Južni Vels i Kvinsland, željno su dočekale kišu.

Ipak, vatrogasne službe upozoravaju da ona neće ugasiti sve vatre, ali će značajno doprineti njihovom obuzdavanju.

Takođe, upozoravaju da jake olujne kiše imaju i negativnu stranu jer mogu dovesti do poplava i rušenja drveća.

Predviđa se da će se jake oluje nastaviti u mnogim oblastima pogođenim požarima, uključujući predele gde godinama nije bilo padavina, što će donekle ublažiti trogodišnju sušu.

Pljuskovi su delimično pročistili i vazduh u Australiji, ali su Sidnej, Kambera i Melburn ostali u prvih 100 najzagađenijih svetskih gradova.

Za nekoliko dana trebalo bi da počne Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu, ali organizatori imaju probleme zbog veoma zagađenog vazduha nad Melburnom.

Slovenačka teniserka Dalila Jakupovič predala je u utorak kvalifikacioni meč zbog gušenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи