Premijer Ukrajine podneo ostavku

Predsednik Vlade Ukrajine Oleksij Gončaruk podneo je ostavku na tu funkciju. Iz kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog navode da će razmotriti ostavku.

Rojters navodi da nije jasno da li je Oleksij Gončaruk zaista želeo da napusti svoj položaj ili koristi ostavku kao način da testira poverenje predsednika Zelenskog. Izjavio je da ljudi ne treba da "žure sa zaključcima".

Gončaruk je na Fejsbuku napisao da je Zelenski "primer otvorenosti i pristojnosti".

"Ipak, da bi otklonio bilo kakve sumnje u poštovanje i poverenje u predsednika, napisao sam pismo o ostavci i predao ga predsedniku, koji ima pravo da ga podnese parlamentu", objavio je Gončaruk.

Iz kabineta predsednika Zelenskog navode da će razmotriti ostavku premijera.

Najmlađi premijer u istoriji Ukrajine

Oleksij Gončaruk (35) nalazio se na čelu ukrajinske vlade od avgusta prošle godine.

Vlada je izabrana nakon parlamentarnih izbora u julu 2019, kada je stranka predsednika Zelenskog osvojila većinu u Radi.

Od preuzimanja funkcije premijera, zastupao je ambiciozni program reformi.

Postigao je sporazum sa MMF-om o zajmu, koji se smatra ključnim za održavanje ekonomske stabilnosti i poverenja investitora.

Gončaruk je najmlađi premijer u istoriji Ukrajine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво