FBI uhapsio osumnjičene neonaciste, planirali međurasni sukob

Američki FBI je uhapsio tri osobe osumnjičene da pripadaju neonacističkoj grupi. Oni su planirali da izazovu nasilje na skupu podrške posedovanju oružja.

Zvaničnici su saopštili da su uhapšeni kod sebe imali oružje i da su želeli da izazovu međurasni sukob na skupu pristalica posedovanja oružja, koji je planiran u ponedeljak.

Oni su uhapšeni u Merilendu i pojaviće se pred federalnim sudom, javio je Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz policije.

Hapšenje se dogodilo dan nakon što je guverner Virdžinije Ralf Nortmen proglasio vanrednu situaciju i zabranio nošenje oružja oko zgrade lokalne vlade, rekavši da postoje pretnje ekstremističke grupe.

Nekoliko hiljada pristalica posedovanja oružja planira u ponedeljak veliki skup u Ričmondu, glavnom gradu Virdžinije, kao odgovor na novu inicijativu demokrata o pooštravanju zakona o nošenju oružja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво