Uhapšeno 115 turskih vojnika zbog povezanosti sa Gulenom

Turske vlasti saopštile su da su uhapisile 115 vojnika zbog sumnji da su povezani sa pokretom koji je odgovoran za pokušaj puča 2016. godine, prenosi AP pisanje agencije Anadolija.

Tužilaštvo je odredilo pritvor za 115 vojnika, od ukupno 176 njih koji su deo istrage o pripadnosti mreži Fetulaha Gulena, za koga se smatra da stoji iza neuspelog puča, prenosi agencija Anadolija.

U izveštajima se navodi da je 108 uhapšenih vojnika u aktivnoj službi, a među osumnjičenima je šest pilota aviona F-16 i komandanti četiri regionalne jedinice žandarmerije.

Grupa oficira pokušala je 15. jula 2016. godine da izvrši prevrat i smeni predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

U neuspelom puču poginulo je 250 ljudi, a više od 2.000 je povređeno.

Prema nekim podacima, 77.000 ljudi je uhapšeno, a oko 130.000 drugih, među kojima je i vojno osoblje, dobilo je otkaz u državnim službama zbog sumnji da pripadaju Gulenovoj mreži.

Fetulah Gulen, koji od 1999. godine živi u Sjedinjenim Američkim Državama u egzilu po sopstvenoj volji, odbacio je umešanost u pokušaj puča.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара