Tramp: Solejmani planirao da napadne četiri američke ambasade

Američki predsednik Donald Tramp je za "Foks njuz" rekao da je ubijeni iranski general Kasem Solejmani planirao da napadne četiri američke ambasade, a ne samo onu u Bagdadu.

Tramp je u intervjuu za Foks njuz rekao da je ubijeni general Solejmani planirao da napadne i druge američke baze.

"Te pretnje su uklonjene ubistvom iranskog generala", dodao je Tramp.

I državni sekretar Majk Pompeo potvrdio je da je bilo pretnji napadima na američke ambasade i da je naređeno ubistvo Kasema Solejmanija posle dobijanja konkretnih informacija o planiranim napadima.

Sjedinjene Američke Države proširile su u petak kaznene mere protiv pojedinaca i organizacija u Iranu, tvrdeći da će ova runda sankcija vlasti u Teheranu koštati milijarde dolara. 

Na američkoj "crnoj listi" našlo se još osam pojedinaca i nekoliko kompanija iz metalske industrije, čime je broj osoba i kompanija koje su obuhvaćene sankcijama uveliko prešao hiljadu. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи