Pompeo upozorava Teheran

U američkim vazdušnim udarima na milicije u Iraku i Siriji, koje podržava Iran, ubijeno je i ranjeno više desetina ljudi. Američki državni sekretar Majk Pompeo upozorio je Teheran da će Amerika uzvratiti ako životi Amerikanaca budu ugroženi. Vazdušni udari su odgovor na ubistvo jednog američkog preduzimača u raketnom napadu na vojnu bazu Kirkuk prošlog petka.

Mete su bile skladišta naoružanja, komandni i kontrolni centri, a kako su saopštili američki zvaničnici akcija je bila uspešna.

Samo u Iraku ubijeno je 25 boraca iz milicije Kataib Hezbolah, a više od 50 ranjeno - tu grupu SAD smatraju terorističkom organizacijom.

"Preduzeli smo odlučan odgovor kojim smo jasno stavili do znanja da nećemo trpeti da Iran preduzima akcije kojima se životi Amerikanaca dovode u opanost. Nastavljamo da pozivamo Iran da se odgovorno ponaša", rekao je američki državni sekretar Majk Pompeo. 

Iz Teherana je stigla osuda takve akcije.

"Američku vojnu agresiju na iračko tlo i na iračke snage snažno osuđujemo kao jasan primer terorizma", rekao je Abas Musavi, portparol MIP-a.

Američki vojni izvori rekli su da su u akciji učestvovali bombarderi "Ef-15" i da je pogođeno pet meta milicije Kataib Hezbolah, tri na zapadu Iraka i dve na istoku Sirije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво