Pet osoba osuđeno na smrt zbog ubistva Kašogija

Pet osoba je osuđeno na smrt, a tri na zatvorske kazne u trajanju od 24 godine zbog ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija u Istanbulu oktobra prošle godine, rekao je javni tužilac Saudijske Arabije, prenosi Rojters.

Kako se navodi, Saud el Katani, bivši visokopozicionirani savetnik kraljevske porodice, bio je predmet istrage, ali protiv njega nije podignuta optužnica i oslobođen je.

Kašogi je nestao 2. oktobra, a poslednji put je viđen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu, gde je otišao po dokumenta za planirano venčanje.

Kašogijev sin, Salah rekao je njegova porodica dobila pravdu zahvaljujući saudijskom javnom tužiocu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара