Besana noć u britanskoj amabasadi u Beogradu

Izbori su završeni, zna se pobednik: Boris Džonson i njegovi konzervativci. U ambasadi i rezidenciji ambasadora Velike Britanije u Beogradu proveli su besanu noć prateći rezultate glasanja. Amabasadorka Šan Meklaud kaže za RTS da je i ona glasala, jer smatra da je to osnovno pravo i vrednost demokratije.

U rezidencij britanske amabasadorke tokom večeri i jutra bili su političari, novinari, predstavnici nevladinih oragnizacija. Pratili su rezultate glasanja na juče održanim izborima u Ujedinjenom Kraljevstvu

Ambasadorka Šan Meklaud kaže za RTS da je i ona glasala i tako iskoristila svoje pravo kao britanska građanka.

"Glasala sam, uvek glasam kao profesionalni diplomata. Ne mogu da kažem za koga, ali glasala sam kao britanska građanka, to je za mene osnovno pravo i vrednost demokratije. Imala sam priliku da biram između pet kandidata, dobila sam informacije od kandidata, čitala novine, gledala Bi-Bi-Si i glasala sam", ističe Mekaludova.

Objašnjava da je mogla da bira između toga da li će da glasa na biračkom mestu u Beogradu ili da glasa preko posrednika, takozvani proxy vote, koji podrazumeva da ovlasti nekoga da u Velikoj Britaniji glasa umesto nje.

Mekaludova kaže i da je zajedno sa svima u ambasadi pomno pratila kretanje rezultata glasanja.

"Malo sam spavala, glasanje je završeno sinoć u 11 sati, a tokom cele noći slušali smo radio i pratili brojanje glasova", napominje britanska ambasadorka.

Upitana kako će ishod glasanja uticati na odnose Beograda i Londona, Šan Meklaud poručuje da je njena ambicija da kao ambasadorka izgradi jače odnose između Velike Britanije i Republike Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво