Tramp: Opusti se, Greta!

Američki predsednik Donald Tramp prokomentarisao je odabir švedske aktivistkinje Grete Tunberg za ličnost godine časopisa "Tajm", nazivajući to smešnim.

Donald Tramp je na Tviteru, osim komentara na izbor Tajma za ličnost godine, dodao da "Greta treba da poradi na problemu kontrole besa", a poručio joj je i "da se opusti".

Kako piše AP, to nije prvi put da Tramp izražava nezadovoljstvo jer njegov uticaj nije priznat.

Tramp je 2015. godine nemačku kancelarku Angelu Merkel, kada je proglašena za ličnost godine, napao da "uništava Nemačku". Te godine, i Tramp je bio jedan od kandidata za ličnost godine.

I brazilski predsednik Žair Bolsonaro je u utorak kritikovao švedsku tinejdžerku, nazvavši je "derištem".

Tunbergova je na to odreagovala tako što je na svom Tviter nalogu izmenila deo koji se odnosi na njene lične podatke, upisavši "pirralha" (derište na portugalskom).

Na isti način je odreagovala i na Trampovu opasku, jer je sebe opisala kao "tinejdžerku koja radi na svom problemu kontrole besa", da se "opušta" i da "sa prijateljem gleda dobar stari film".

Mlada eko-aktivistkinja koja je uzdrmala ceo svet 

Američki časopis Tajm proglasio je Gretu Tunberg za ličnost godine zbog njenog zalaganja u borbi protiv klimatskih promena.

Mlada aktivistkinja započela je globalni pokret za borbu protiv klimatskih promena u avgustu prošle godine, kada je počela da izostaje iz škole i protestuje ispred švedskog parlamenta s transparentom na kojem je pisalo "Školski štrajk za klimu".

Tunbergova boluje od Aspergerovog sindroma, što znači da ne funkcioniše po istom emotivnom registru mnogih ljudi s kojima se susreće.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи