Požar na ruskom nosaču aviona "Admiral Kuznjecov", 11 osoba povređeno

Najmanje 11 osoba je povređeno, od kojih je šestoro na intenzivnoj nezi zbog posledica požara koji je izbio na jedinom ruskom nosaču aviona "Admiral Kuznjecov", navodi Tas. Vatru je izazvala varnica nastala tokom varenja, a požar je zahvatio 600 kvadratnih metara.

Požar na nosaču aviona "Admiral Kuznjecov" izbio je tokom radova na održavanju u luci u Murmansku, na Barencovom moru, prenosi agencija Rojters. Prema do sada raspoloživim podacima, 11 osoba je povređeno, od kojih je šestoro na intenzivnoj nezi, navodi ruska agencija Tas

Vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar, a svi radnici koji su radili na održavanju su evakuisani sa broda. U trenutku požara je na nosaču bilo 400 radnika.

Tas dodaje da je većina žrtava otrovana supstancama koje su nastale tokom izgaranja, dok je jedan radnik zadobio povrede glave.

Sajt RT.com prenosi da je vatru izazvala varnica nastala tokom varenja, a požar se potom proširio na 600 kvadratnih metara.

"Admiral Kuznjecov" je trenutno jedini aktivni ruski nosač aviona.

Izgrađen je i porinut za mornaricu Sovjetskog Saveza i trebalo je da bude prvi nosač aviona svoje klase.

Međutim, napravljen je još samo jedan nosač aviona ove klase, Varjag, koji nikada nije porinut. Ukrajina ga je prodala Kini, pod uslovom da se ne koristi u vojne svrhe.

Jedini ruski nosač aviona dobio je ime po admiralu flote Sovjetskog Saveza, Nikolaju Gerasimoviču Kuznjecovu.

Prvo je nosio ime "Riga", da bi mu u novembru 1982. ime bilo promenjeno u "Leonid Brežnjev".

U avgustu 1987. ponovo mu je promijenjeno ime u "Tbilisi". Ime "Admiral Kuznjecov" dobio je 4. oktobra 1990. U potpunosti je funkcionalan od 1995. godine.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво