Erdogan: Najviše poštujem Trampa, Putina i katarskog šeika

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su američki i ruski predsednici, Donald Tramp i Vladimir Putin, kao i katarski šeik Tamim bin Hamad el Tani, lideri koje najviše poštuje.

Redžep Tajip Erdogan je u govoru pred studentima rekao da se boji da imenuje lidera iz Evrope koji ga inspiriše, prenosi AP.

"Kada pogledamo u Evropu, postoji ozbiljna kriza lidera, jedan liderski vakuum. Nemam hrabrosti da nađem takav primer u Evropi", rekao je turski predsednik.

Istakao je i da ceni Trampa kao lidera jer kaže ono što mu je na pameti.

"Voleli ga vi ili ne, Tramp je važno ime. On nema skrivenu agendu. On mi jasno kaže stvari i na otvoren način i ja njemu kažem stvari veoma otvoreno", rekao je Erdogan.

Naveo je i da Putin nema tajne agende, da je iskren i otvoren prema Turskoj, a ubeđen je da će ruski lider doneti mir Siriji.

Kada se radi o katarskom šeiku, Erdogan ga je opisao kao mladog i dinamičnog lidera.

Erdogan je rekao da proroka Muhameda i osnivača moderne Turske Kemala Ataturka smatra najinspirativnijim osobama iz prošlosti, a da od nakadašnjih evropskih lidera ceni bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera i bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 10. dec 2019, 19:11) - anonymous [neregistrovani]

Erdogan

se ne prodaje za pare .Svaka cast Turski predsednice.

(utorak, 10. dec 2019, 18:34) - HN [neregistrovani]

Nominovanje

""Нећу прихватити Нобелову награду за мир""

Да ли се то Тајип сам номинује за следећу?

(utorak, 10. dec 2019, 18:22) - anonymous [neregistrovani]

Zašto?

Nisi bio grlat ovolko kada je Nobelova nagrada za mir data  Obami,koji je na mesto predsednika Amerike došao dva meseca pre uručenja!?