Putin strahuje od "druge Srebrenice"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da strahuje da bi, ako bi Kijev stekao kontrolu nad granicom u Donbasu bez davanja garancija zaštite svojim stanovnicima, nacionalisti mogli da ponove Srebrenicu, prenosi "Tas".

Vladimir Putin je izjavio da ukrajinska strana postavlja pitanje i traži "priliku da zatvori granice vojskom".

"Ja zamišljam šta bi se dogodilo posle toga. To bi bila Srebrenica", rekao je Putin na sastanku ruskog Saveta za ljudska prava.

Dodao je da je poznato kako ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski vodi razgovor sa nacionalistima.

"Jasno je ko je tamo jak. Šta će se dogoditi, i ko će ih predvoditi, te nacionaliste kada uđu na te teritorije bez datih garancija za tamošnji narod", rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, na jučerašnjem sastanku u Parizu, on i Zelenski su se dotakli tih pitanja.

"Zakon o amnestiji još nije usvojen, iako smo se još 2015. godine složili da bi trebalo da ga usvoje. Oni su doneli neke odluke, ali ništa nije usvojeno", zaključio je Putin.

broj komentara 17 pošalji komentar
(sreda, 11. dec 2019, 13:13) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Srebrenica ,,primer

Dogadjaj u Srebrenicu rezisirali Zapad I Holandski bataljon izvrsili zadatak,,kuhanje prvog reda i tacno lako da se primeni i u Dombasu ,Putin samo UPOZORAVA...Pero

(sreda, 11. dec 2019, 00:48) - Radojko [neregistrovani]

@Aman ljudi

"Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da strahuje da bi, ako bi Kijev stekao kontrolu nad granicom u Donbasu bez davanja garancija zastite svojim stanovnicima, nacionalisti mogli da ponove Srebrenicu".A ko je optuzen za zlocin u Srdbrenici,Putin nije rekao ali zna se kome se stavlja na teret i ko je optuzen.Tvoja teza nije na mestu,nije trebao da spominje i uporedjuje istocnu Ukrajinu sa Srebrenicom.

(utorak, 10. dec 2019, 21:18) - anonymous [neregistrovani]

Pogresno tumacena beseda

On zna da je Srebrenica vesto izmanipulisana od onih kojima nije stalo do mira na Balkanu na celu sa USA. Isti recept kao Racak i Markale i isti su KUVARI !

(utorak, 10. dec 2019, 19:55) - anonymous [neregistrovani]

Аман људи

Није ми јасно како не разумете суштину Путиновог спомињања Сребренице. Прочитајте текст, не само наслов. Није Путин рекао ништа на рачун Срба у вези Сребренице, пошто је иста била под управом УН-а и холандског батаљона исто као што су критични делови Донбаса где прети ескалација сукоба под управом украјинских снага. Да цитирам шта је човек изјавио "Dodao je da je poznato kako ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski vodi razgovor sa nacionalistima."
Дакле, на тај начин Путин повлачи паралелу између Украјинаца и међународних снага у Сребреници јер би лако могло да се деси да се Украјинци отргну контроли. А то какав је став Путина и Русије о евентуалној повезаности Срба, Републике Српске и Србије са Сребреницом, могли сте да видите када је Русија уложила вето на британску резолуцију о Сребреници у УН-у.

(utorak, 10. dec 2019, 19:52) - anonymous [neregistrovani]

Čudo od čoveka

Jel, a ti kao da znaš na šta je on mislio?!

(utorak, 10. dec 2019, 19:48) - anonymous [neregistrovani]

@ O cemu govori Putin?

Sve ste dobro rekli osim da je i Krim bio otet Rusiji. Krim je Nikita Hruscov zajedno sa Politbiroom Komunisticke Partije SSSR,1954 god. poklonio Ukrajini i zato se ne moze porediti sa privremeno okupiranim srpskim KosMetom cije vlasnistvo odredjuje i Rez.SB.UN 1244.Rusi su tada trebali u taj ugovor staviti makar jednu klauzulu da se Krim i Sevastopolj poklanjaju Ukrajini sve dotle dok su Rusija i Ukrajina u zajednickoj drzavi.Ali,nisu bili toliko vidoviti.

(utorak, 10. dec 2019, 19:35) - anonymous [neregistrovani]

Samo da zapad bolje razume

strahovanja Putina, Rusije i stanovnika Donbasa. Jasno je da Putinovo spominjanje Srebrenice ima najveci efekt za upotrebu namenjenu zapadu. Zato ne treba od toga praviti antisrpski cin.

(utorak, 10. dec 2019, 18:49) - Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

O cemu govori Putin?

Potpuno je neprimereno kao i poredjenje Krima i Kosova. Kosovo je oteto od Srbije kao sto je Krim bio otet Rusiji. Poredjenje bi bilo umesno ukoliko bismo mi povratili Kosovo. Srebrenica i Donbas? Ne vidim vezu. Pre bi bilo hrvatska Oluja i Donbas. Druze Putine, nemoj nam vise pomagati, molim te.

(utorak, 10. dec 2019, 18:40) - Соса [neregistrovani]

Могао је рећи

Олуја, на пример.

Имам утисак да је ово ипак сигнал нама.

Можда полако долази тренутак када ћемо морати одабрати страну, сви знамо да је српска неутралност увек имала рок трајања.

То што ми видимо као неутралност и Русија и запад виде као дволичност. 

(utorak, 10. dec 2019, 18:33) - anonymous [neregistrovani]

Greska u koracima....

U vezi Srebrenice jos uvijek vlada misljenje kakvo je nametnula zapadna antisrpska propagandna masinerija,u prvom redu americka.Kada se spominje Srebrenica treba spomenuti Kravice i ostala stratista Srba oko Srebrenice kao sto to govori Nobelovac Peter Handke.Zasto ne spomenu 6000 nevinih srpskih zrtava u Sarajevu?I zato mislim da je ova Putinova izjava nesrecna,nesmotrena i stetna za srpsku stranu i koja daje za pravo zapadnoj antisrpskoj propagandi.